×

Bireysel Sonuç Sorgulama

×
Diğer Sonuçlarınız
Sonuç

A.F Genital Sistem Testi

 A.F Genital Sistem Testi

AF genital sistem testi, ürogenital sistemde enfeksiyon etkeni olabilecek patojenik etkenlerin incelenmesini, mycoplasma için sayım ve antibiyotik duyarlılığının belirlenmesini tek test ile sağlar.

A.F Genital Sistem Testi İle ;

Mycoplasma ve Ureaplasma, Trichomonas ve Candida (mantar), Escherichia coli, Proteus, Pseudomonas, Gardnerella vaginalis, Staphylococcus aureus, Streptococcus feacalis, Neisseria gonoreae (bel soğukluğu), Streptococcus agalactiae saptanabilmektedir. 

A.F Genital sistem testi; vajinal / üretral swabdan ve seminal sıvıdan yapılabilir. Sürüntü örneğinin ince, yumuşak bir çubuk ile alınması yeterlidir.

Testin sonuçlanma süresi 24 saattir.

Genital enfeksiyonlar; 

Gebelikte plasentada bulunan zarlarda üreme yaparak erken doğum, düşükler ve tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olabilmektedirler.
 
Kadınlarda fallop tüplerinde ve rahimde kalıcı hasara neden olarak kısırlık (infertilite) problemlerine neden olabilirler. 
Tedavi edilmeyen erkek ve kadınlarda, enfeksiyonun kan yolu ile vücuda yayılması sonucu toksik şok sendromuna varabilen durumlar görülebilir. 
Erkeklerde kısırlığın önemli sebeplerinden biridir. Böbrek ve eklem iltihaplarına neden olabilirler. 

Uygun antibiyotik türünü seçmede antibiogram (antibiyotik duyarlılık) testi önemli yer tutmaktadır. Organizmanın türüne ve antibiyotik duyarlılığına göre tedaviye başlamak, hızlı ve etkili bir tedavi sağlar. 

 

 

Bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen tanı ve tedavi için hekiminize danışınız.

Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı 
Dr. Selma GÖLLER

Whatsapp iletişim hatları fiyat alma ve yerinde hizmet, hafta içi 08:00 / 20:00 hafta sonu 08:00 / 19:00 arası hizmet vermektedir.

© Talatpasatip.com. Tüm Hakları Saklıdır.