Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu olarak, websitemizde ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerez toplamaktayız. Çerez politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.
Yönet
Kabul Et
×

Bireysel Sonuç Sorgulama

×
Diğer Sonuçlarınız
Sonuç
  • Genel Bilgiler

Test Kataloğu

TEST KATEGORİSİ

Dış Laboratuvar

TEST ADI

KABAKULAK (MUMPS) IgG

SİNONİM

Paramyxoviridae IgG, Mumps IgG, Anti-Mumps IgG, Mumps immunity test, Mumps seroloji , Kabakulak aşı kontrol , Kabakulak immunite kontrol , Paramyxoviridae IgG, Mumps antikor , kabakulak serolojisi, Kabakulak antikor, MuV IgG , MuV

LABORATUVAR KODU

--

ÖN HAZIRLIK GEREKSİNİMİ

NUMUNE TİPİ

Serum, -

NUMUNE KABI

Kırmızı kapak - Düz

NUMUNE RET NEDENLERİ

--

ÇALIŞMA ZAMANI

--

SONUÇ VERME SÜRESİ

--

AÇIKLAMA

Kabakulak hastalığı tanısı ve takibi Kabakulak akut, bulaşıcı, sistemik bir viral hastalıktır ve genellikle tükürük bezlerinde, en yaygın olarak da parotislerde ağrılı büyümeye neden olur. Komplikasyonlar arasında orşit, meningoensefalit ve pankreatit sayılabilir. Kabakulak virüsü, enfekte bireylerin damlacıkları yoluyla bulaşır. Bulaşıcı dönem, Kabakulak başlangıcından 3 gün öncesi ile 4 gün sonrası arasında değişir ve enfektivite patolojinin ortaya çıkmasından önceki 48 saat içinde zirve yapar. Kuluçka süresi değişkendir, genellikle 16-18 gündür. Başlangıç semptomları spesifik değildir ve çok yüksek olmayan bir ateşin eşlik ettiği miyalji, anoreksiya, halsizlik, baş ağrısı, boyunda kulakların altında şişlik ve ağrıyı içerir. Parotis bezlerinin şişmesi en yaygın semptomdur ve etkilenen popülasyonun %30-40''ında bir veya her iki tarafta görülür. Doğal enfeksiyondan sonra, birey, spesifik hümoral ve hücresel bağışıklık tepkisinin bir sonucu olarak tüm yaşamı boyunca bağışıklık kazanır. Özellikle kabakulak salgınları sırasında açıklanamayan aseptik menenjit veya ensefaliti olan hastalarda da kabakulak şüphesi ile test yapılmalıdır. Tanıda; klinik değerlendirmenin yanı sıra serolojik testler kullanılır. Kabakulak IgG antikoru, kabakulak enfeksiyonundan veya kabakulak aşılamasından sonra oluşabilir. Kabakulak IgG testi kişinin enfeksiyon veya aşı nedeniyle bağışıklık durumunun belirlenmesi ve takibi için kullanılır.
Numune Stabilitesi:Buzdolabı(2-8 °C) 14 Gün|Dondurucu(- 20 °C) 180 Gün|Oda Sıcaklığı(20-25 °C) 24 Saat

Whatsapp iletişim hatları fiyat alma ve yerinde hizmet, hafta içi 08:00 / 20:00 hafta sonu 08:00 / 19:00 arası hizmet vermektedir.

© Talatpasatip.com. Tüm Hakları Saklıdır.